Welcome to Graduate Students of National Graduate Institute for Policy Studies

2005 Program
June 18 (Sat.), 2005

9:05-9:10

Opening Address (5min.)
Tomoyuki Higuchi(Vice Director-General)
9:10-9:35 "Recent development in financial time series analysis" (25min.)
Yoshinori Kawasaki (Assistant Professor)
9:35-10:00 "Demographic view of population decrease in Japan" (25min.)
Hajime Ihara (Associate Professor)
10:00-10:25 "Prediction of shark bycatch counts" (25min.)
Mihoko Minami (Associate Professor)
10:25-10:35 Coffee Break (10min.)
10:35-11:00 Introduction to Supercomputer Systems (25min.)
Yoshiyasu Tamura (Vice Director-General , Director of Center for Engineering and Technical Support)
Junji Nakano (Vice Director-General of Center for Engineering and Technical Support)
11:00-11:30 Experience of "rock- paper-scissors" game (30min.)
Yoshiyasu Tamura (Vice Director-General , Director of Center for Engineering and Technical Support)
Junji Nakano (Vice Director-General of Center for Engineering and Technical Support)